Benim istiridye mantar tohumu Başlarken Çalışmak
Benim istiridye mantar tohumu Başlarken Çalışmak
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, azık değeri güçlü bir besin maddesi elde etmenin katı rabıta dörtköşe bir hobi olarak da değerlendirilebilir.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi dokumalır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ekim yerı kapatılır.1,5 mahiye süreç nihayetinde ise mantarlar toplanmak muhtevain hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: şayet apiko bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak orantılı bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun tasarrufı ve sağlamladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem de esenlik açısından dikkate haysiyet özellikler taşımaktadır.
İstiridye mantarı büyütmek istiyorsanız sizler bağırsakin detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL ortada tadil göstermektedir.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.
Hatta tohum kısaca misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm denli derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonrasında toprağı uçukçe bastırarak düzeltin.
· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, havaı muzlim bir yerde tutun.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı iletmek dâhilin kullanacağınız bir konteyner yahut torba.
Ekolojik Kültür: İstiridye mantarları, uzvi atıkları değerlendirmek ve toprağın kalitesini çoğaltmak bağırsakin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu ekseriya soğuk âlem koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları ekseri ilkbaharın er yahut hazanın adım atarında ekebilirsiniz. Arazi sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde hobi yalnızçlı gerek ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği için en önemli mevzuların başında mantar miseli hasılat. Sitemize bile gelen sorular ortada istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.
Tahılları 30-45 dakika boyunca kaynatın. Kaynama ustalıklemi esnasında, tahılların sineindeki zararlı mıkroorganizmaların yasak olmasını bulmak bağırsakin suya more info bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.